Ομοιοπαθητική και παιδί – Βελτίωση επιπέδου υγείας σε παιδιά

Μαζί με το σχολικό έτος ξεκινά και η περίοδος των παιδικών λοιμώξεων, εποχιακών και μη, οι οποίες μπορεί να υποτροπιάζουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ειδικά για τα παιδιά έως 6 ετών, υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια ενός έτους αρρωσταίνουν πολλές φορές 5 – 10 λοιμώξεις, με μέση διάρκεια συμπτωμάτων 5-7 ημέρες. Ένα παιδί σε αυτές τις ηλικίες μπορεί να είναι άρρωστο πολλές ημέρες το χρόνο. Η Ομοιοπαθητική αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή περίθαλψης για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ενός παιδιού και την προστασία του έναντι των λοιμώξεων, με τρόπο πιο φυσικό.

Μπορεί η Ομοιοπαθητική να βοηθήσει ένα παιδί ;

Η Ομοιοπαθητική όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας όταν είναι άρρωστο, αλλά αφού το ανοσοποιητικό του σύστημα γίνει ισχυρότερο , με την ομοιοπαθητική ,αποφεύγει επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις, με το να κολλάει ότι υπάρχει στο περιβάλλον του.

Η Ομοιοπαθητική είναι μια φιλική προς τα παιδιά μέθοδος θεραπείας, καθώς οι ουσίες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των φαρμάκων της είναι φυσικές, χωρίς παρενέργειες και μπορούν να στοχεύσουν με ακρίβεια την ασθένεια ή τη λοίμωξη, θεραπεύοντας γρήγορα.

Δεδομένου ότι τα παιδιά επηρεάζονται κυρίως από επαναλαμβανόμενες καταστάσεις, όπως βήχας, ιώσεις, αμυγδαλές, έκζεμα, δερματίτιδες ωτίτιδες κ.λπ., η ομοιοπαθητική θεραπεία χρησιμοποιείται για την αποθεραπεία ενός οργανισμού. Η χρήση της ομοιοπαθητικής εξασφαλίζει μια γρήγορη θεραπεία αλλά και περιορίζει την επανεμφάνιση της πάθησης από την οποία πάσχει το παιδί.

Πώς γίνεται η βελτίωση του επιπέδου υγείας σε ένα παιδί;

Η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει μια λοίμωξη κατά τη φάση της έξαρσής της και βελτιώνει και το ανοσοποιητικό, ώστε να μειωθούν τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια. Βελτιώνεται ευκολότερα το επίπεδο υγείας ενός οργανισμού- παιδιού, όταν ένας γονιός ξεκινήσει να κάνει ομοιοπαθητική αγωγή στο παιδί νωρίς, πριν εμφανιστούν οι λοιμώξεις του φθινοπώρου και του χειμώνα, προτού δηλαδή ξεκινήσει τον παιδικό σταθμό ή το σχολείο.

Αυτό σημαίνει, όταν το παιδί πάρει νωρίς το κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο που του ταιριάζει το αποτέλεσμα είναι ,πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι αντιμετωπίζει λοιμώξεις στο περιβάλλον του παιδικού σταθμού ή του σπιτιού. Ωστόσο, ακόμα κι αν η ομοιοπαθητική αγωγή δεν ξεκινήσει προληπτικά αλλά πάνω στην κρίση της λοίμωξης, τότε με τη χορήγηση των ομοιοπαθητικώνσκευασμάτων η λοίμωξη περνά πιο γρήγορα .

Αντιμετωπίζονται οι λοιμώξεις με ομοιοπαθητική θεραπεία;

Η Ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει πολύ καλά και ωτίτιδες, αμυγδαλίτιδες, βρογχίτιδες και γενικά ιώσεις που κολλούν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία.

Πώς αντιμετωπίζονται οι υποτροπιάζουσες λοιμώξεις;

Σε κάθε παιδί που έρχεται με υποτροπιάζουσα λοίμωξη δίνουμε το φάρμακο που του ταιριάζει, εξατομικευμένα. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνονται δυο πράγματα: αφενός αντιμετωπίζεται άμεσα κι αποτελεσματικά ή λοίμωξη που ταλαιπωρεί το παιδί κι αφετέρου ενισχύεται το ανοσοποιητικό του σύστημα, περιορίζοντας τις πιθανότητες εκδήλωσης νέου επεισοδίου.

Ποια είναι τα προβλήματα όταν ένας γονέας αποφασίζει να κάνει ομοιοπαθητική;

αρκετές φορές οι γονείς δυσκολεύονται να κάνουν ομοιοπαθητική θεραπεία στο παιδί τους, γιατί όταν αυτό πονάει, όπως στην περίπτωση της αμυγδαλίτιδας ή ωτίτιδας, πανικοβάλλονται και αναζητούν μια άμεση ανακουφιστική λύση, χωρίς να γνωρίζουν ότι η ομοιοπαθητική θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με κοινής λήψης παυσίπονα και αντιπυρετικά. Για παράδειγμα, σε ένα παιδί με υποτροπιάζουσες ιώσεις, στόχος είναι η λοίμωξη να παραμείνει στο επίπεδο του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, δηλαδή έχοντας ως συμπτώματα μπούκωμα στη μύτη και καταρροή, και να μην περνά στο κατώτερο αναπνευστικό σύστημα και τους βρόγχους.

Είναι ασφαλή είναι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα;

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά για τα παιδιά. Είναι ήπια, μη τοξικά, δίχως παρενέργειες και είναι εύκολο να χορηγηθούν, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά φάρμακα της κλασικής ιατρικής, όπως τα αντιβιοτικά, που προκαλούν ανεπιθύμητες παρενέργειες, ειδικά στα μικρά παιδιά.

Πότε είναι καλύτερο να ξεκινήσει η ομοιοπαθητική αγωγή για το παιδί;

Το καλύτερο είναι οι ασθενείς να έρχονται πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά ή και με την πρώτη ίωση.