Η αναπνευστική είναι η πιο συνηθισμένη αλλεργία, που συνδέεται με ρινική καταρροή.

Ακολουθούν οι οφθαλμολογικές αλλεργικές παθήσεις που εμφανίζονται συνήθως στην επιφάνεια του ματιού (επιπεφυκότας), μιας και τα μάτια έρχονται σε επαφή περισσότερο με το περιβάλλον, είναι συχνές και ταυτόχρονα από τις πιο ενοχλητικές.

Η επιπεφυκίτιδα είναι η κλασική ανοιξιάτικη αλλεργία, που συνήθως εμφανίζεται με φτερνίσματα, καταρροή, μπουκωμένη μύτη που μπορεί να συνοδεύεται από δάκρυα στα μάτια, πρηξίματα και κοκκινίλες.

– Η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να εμφανιστεί εποχιακά την άνοιξη, μπορεί να εμφανίζεται όμως και όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Συνήθως συνοδεύεται από συμπτώματα όπως φτάρνισμα, μπούκωμα, καταρροή, φαγούρα στη μύτη.

– Το αλλεργικό άσθμα έχει συμπτώματαόπως ξηρός βήχας, δύσπνοια, πόνος στο στήθος, ακόμη και όταν δεν υπάρχει κρυολόγημα.

Πώς μπορεί να βοηθήσει ο βελονισμός όσους υποφέρουν;

Ιατρικές έρευνες δείχνουν ότι ο βελονισμός καταστέλλει την ανοσολογική αντίδραση που δημιουργείται με την αλλεργία.

Με την εισαγωγή των ειδικών βελονών στο σώμα μας εκκρίνονται νευροδιαβιβαστικές ουσίες που σταματούν αυτή την παράδοξη αντίδραση του οργανισμού.

Μπορεί να βοηθήσει και τα παιδιά;

Ναι, και μάλιστα η θεραπεία είναι πολύ απλή: Τοποθετούνται 2-6 το πολύ λεπτές βελόνες στα χέρια ή στα πόδια του παιδιού για 15 λεπτά περίπου.

Έτσι μπορεί να μειωθεί ή να σταματήσει εντελώς η φαρμακευτική αγωγή.

Εάν φοβούνται πάρα πολύ, μπορεί να εφαρμοστεί λέιζερ στα σημεία του βελονισμού, χωρίς καθόλου εισαγωγή βελόνων στο σώμα.

Επίσης μπορούν να εφαρμοστούν ημιμόνιμα προθέματα που τοποθετούνται στο αυτί, ο γνωστός ωτοβελονισμός που επίσης είναι απόλυτα ανώδυνος, αβλαβής και ασφαλής.