ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ  ΓΕΡΑ  ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΝΟΗ

Η λειτουργία των πνευμόνων μας επιβαρύνεται καθημερινά από παράγοντες όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση και η κακή ποιότητα αέρα στους εσωτερικούς χώρους.

Αξίζει να βάλετε  στη διατροφή σας προϊόντα που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος. Η σωστή διατροφή δεν αναιρεί την επίσκεψη σε ιατρό, την χρήση  θεραπευτικής αγωγής και τον περιοδικό  προληπτικό έλεγχο.

Στην περίπτωση των πνευμόνων είναι η ετήσια σπιρομέτρηση. Με την σπιρομέτρηση ελέγχεται η αναπνευστική  λειτουργία. Μία εξέταση απλή και ανώδυνη.

Μήλα

Το δημοφιλές φρούτο και ιδιαίτερα ο χυμός το, προστατεύει τον οργανισμό  και  τους πνεύμονες. Αυτές οι ευεργετικές επιδράσεις του μήλου στο αναπνευστικό σύστημα οφείλονται στις στα φαινολικά οξέα και τα φλαβονοειδή του φρούτου, ουσίες που αποτρέπουν τις φλεγμονές στην αναπνευστική οδό.

Ελαιόλαδο

Τα υγιεινά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά του ελαιόλαδου εξουδετερώνει ως έναν βαθμό αρνητικές συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως η αύξηση της αρτηριακής πίεσης και οι βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία, οι οποίες οδηγούν σε μειωμένη οξυγόνωση των ιστών του σώματος και δυσκολίες στην αναπνοή.

Καφές

Η καφεΐνη που βρίσκεται στο αγαπημένο ρόφημα έχει βρογχοδιασταλτική δράση, δηλαδή βοηθά να ανοίξουν οι αεραγωγοί του σώματος. Η επίδραση αυτή της καφεΐνης διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες

Σολομός

Τα Ω-3 λιπαρά οξέα του λιπαρού ψαριού λειτουργούν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά και βοηθούν ώστε να αντιμετωπιστούν φλεγμονές αλλά και επικίνδυνα βακτήρια στους πνεύμονες.